H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μαρμελάδα Ακτινίδιο

Αυτή η μαρμελάδα έχει απίστευτη γεύση ειλικρινά και είναι πραγματικά εύκολη να την φτιάξετε. Μαρμελάδα ακτινίδιο δοκίμασα για πρώτη φορά πριν τρία χρόνια κατά τη διάρκεια υπέροχων διακοπών που έκανα με φίλους στη Ροδο. Αξίζει να προσπαθήσετε να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα γιατί πραγματικά είναι απίστευτα εύκολο και τόσο όμορφο να γεμίσετε την κουζίνα σας με όμορφα βαζάκια που μέσα θα έχουν τα δικά σας γλυκά. Εξάλλου, πιστεύω πολύ στα γλυκά που φτιάχνει κανείς μόνος του στο σπίτι, και τα οποία είναι εξ ορισμού απαλλαγμένα από συντηρητικά και συνθετικές ουσίες. Καλή επιτυχία λοιπόν και γιατί όχι, να φτιάξετε παραπάνω βαζάκια μαρμελάδας και να την κάνετε δώρο σε όσους αγαπάτε!








ΥΛΙΚΑ:

1 kg  βιολογικά ακτινίδια

800γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

7 σταγόνες χυμό λεμονιού

1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

1/2  βανίλια σκόνη

βαζάκια γυάλινα αποστειρωμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια.

Βάζουμε γαντάκια χειρουργικά, και με τα χεράκια μας χοντροκομματιάζουμε τα ακτινίδια.

Όπως είναι τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη βανίλλια και τη ζάχαρη.

Αν δημιουργηθεί αφρός, τον αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και τον πετάτε.

Σε σχετικά μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια για 20', αφήνουμε την μαρμελάδα μας να ψηθεί.

Μόλις έχουν περάσει τα είκοσι λεπτά και η μαρμελάδα μας αρχίζει να δένει, ρίχνουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας.

Τα πλένουμε με καυτό νερό και σαπούνι.

Τα στεγνώνουμε σε αποστειρωμένη πετσέτα (πλυμένη δηλαδή και φρεσκοσιδερωμένη, όπως κάνουμε για τα μωρά μας.)

Στη συνέχεια τα κλείνουμε και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, στη βάση της οποίας έχουμε βάλει μια σχαρίτσα μεταλλική για να μην ακουμπάνε απευθείας στον πάτο της κατσαρόλας τα βαζάκια.

Το νερό της κατσαρόλας θα πρέπει να τα καλύπτει πλήρως.

Μόλις βράσει το νερό της κατσαρόλας, τα αφήνουμε για 15΄  και σβήνουμε το μάτι.

Τα αφήνουμε μέσα στο νερό μέχρι να είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας.

Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα, τα βγάζουμε με γαντάκι ειδικό γιατι καίνε και τα γεμίζουμε αφήνοντας 1 δάχτυλο από το καπάκι.

Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε ένα βράδυ.

Μόλις τα ανοίξουμε τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2-6 μήνες.

Αν σας μουχλιάσει η μαρμελάδα, να την πετάξετε αμέσως, μην αφαιρέσετε το πάνω στρώμα απλά.

Να χρησιμοποιείτε αψεγάδιαστα φρούτα και όχι πολύ γινωμένα.

Να τα πλένετε πολύ σχολαστικά πριν τα χρησιμοποιήσετε.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου